Kvetoucí čaj - klenot mezi čaji

1_171043425_291837992544051_1082300571844375234_n

Mnoho z vás možná překvapí, že kvetoucí čaje nejsou módní záležitostí dnešní doby. Na prvních kvetoucích čajích si ale pochutnávali už čínští císaři již v 10. století. Existuje mnoho typů kvetoucích čajů s mnoha chutěmi a krásnými květy, které vás mohou překvapit. Za každou zabalenou koulí se skrývá trpělivost a píle člověka, který kvetoucí čaje ručně vyrábí.

Historie

Čínský kvetoucí čaj je skutečný skvost mezi čaji. V posledních letech se rozšířil do celého světa a jeho unikátní chuť a vůni si tak vychutnává mnoho milovníků čajů. Čínský kvetoucí čaj, jak již napovídá název, pochází z Číny. Tradice výroby kvetoucího čínského čaje sahá až do 10. století, kdy byl tento čaj podáván pouze na císařských dvorech. V dřívějších dobách často nebyl čaj určen k pití, ale spíše na okrasu a také jako dekorace, která dokazovala postavení a bohatství majitele. První zmínka o kvetoucích čajích je spojena s oblastí Yunnan.

Kvetoucí čaj - rozkvétáníKvetoucí čaje jsou považované za unikát i v dnešní době, ale nyní si jejich chuť, a především impozantní rozkvět můžete užít na vlastní oči. Každý kvetoucí čaj vzniká ručně. Jedná se o pracný proces, u kterého je zapotřebí trpělivosti a zručnosti.

Výroba

Jako základ se používají lístky zeleného čaje, které se na sebe musí správně navrstvit. Čajové lístky se poté ručně sešijí precizně naskládanými květy. Po pečlivém složení se zabalí do bavlněné příze a usuší. Sušení probíhá ještě 5x aby se zajistilo, že čaj si uchová svojí specifickou chuť a vůni.

Mezi nejpoužívanější květy v kvetoucím čaji patří pampelišky, lilie, růže, chryzantémy, jasmín a ibišek. Každá z těchto květin dodá čaji svojí typickou chuť a čaj zjemní.  Po zalití kuličky horkou vodou dojde k pomalému rozvíjení květiny, který vypadá jako by květina vykvétala. Kvetoucí čaje doporučujeme servírovat je skleněných průsvitných konvičkách, abyste si naplno mohli užít rozkvétání čaje. V naší nabídce naleznete skleněné konvičky i skleněné čajové sety.

Příprava

Příprava kvetoucího čaje spočívá v umístěn jedné kuličky kvetoucího čaje do konvičky nejlépe o objemu 600 ml. Ideální teplota vody je 80 stupňů. Čaj dosáhne plného rozvití mezi 3-5 minutami (zde zaleží na typu kvetoucího čaje). Nyní můžete čaj servírovat. Počet nálevu z jedné koule je 2-3 nálevy. Zde je zapotřebí vždy přizpůsobit teplotu vody (90-95 stupňů) pro zalití, aby si čaj uchoval stále svou vynikající chuť. Přejeme vám dobrou chuť.

Kvalitní zelený čaj je základ kvetoucího čaje

Zelený čaj, který tvoří přibližně 90% hmotnosti kvetoucího čaje, má mnoho pozitivních účinků. Jedná se o přírodní antioxidant, který nejenom že pomáhá zbavit tělo toxinů, může taktéž pomoci zbavit se stresu po náročném dni a nastartovat náš organismus. Pravidelné pití zeleného čaje snižuje chuť k jídlu a podporuje spalování tuků. Napomáhá tak hubnutí. Další pozitivní účinky jsou spojeny s naší pamětí a funkcí mozku. Pokud si rádi dopřejete zelený čaj dopomůže vám se soustředit a cítit se dobře. Dokonce existují studie, kdy je prokázán pozitivní vliv zeleného čaje na oční rohovku, čočku i sítnici.

 

Halo_Blooming_Tea_1200x1200 set+C_1                                                                             

                       Kvetoucí čaj si můžete zakoupit zde                                                                                           Vyberte si z načí nabídky čajových setů

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení